Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Maxwell
Acosty
napadač
14
10.09.1991.

Akwamufie
Gana
177
76

Maxwell Acosty svoju nogometnu karijeru počeo je na pomalo neobičan način. Naime, Acostyjev talent primijetili su skauti dok je tada 16-godišnji mladić bio u posjeti kod tete u Accri. Kako je i sam opisao, zaigrao je bos nogomet na ulici s vršnjacima i tada je krenula njegova priča.

Ubrzo je došla ponuda i Acosty je 2008. godine stigao u Reggianu. Iduće godine prešao je u Fiorentinu, a zatim su uslijedile posudbe u Juve Stabia, Chievo, Carpi i Modena, te 2015. godine transfer u Latinu gdje je proveo dvije godine.

Nakon toga je potpisao za Crotone i onda je stigao poziv Rijeke. Kako je Acosty i sam istaknuo, u Rijeku je stigao u želji za promjenom, a sve najbolje o Rijeci ispričao mu je Stefan Ristovski.

Prvijenac u dresu Rijeke postigao je na gostovanju kod Milana u Europskoj ligi (2:3) 28. rujna 2017.

Acosty u Rijeci živi sa suprugom Ludovicom, te sinom Sebastianom koji je zaigrao u redovima MNK Gorovo i na Županijskom dvoranskom prvenstvu u Rijeci osvojio prvo mjesto, te nagradu za najboljeg igrača.

Acosty je u dresu Rijeke debitirao 9. rujna 2017., a prvijenac je postigao na gostovanju kod Milana u Europskoj ligi (2:3) 28. rujna. Zanimljivo, točno mjesec dana kasnije, postigao je prvijenac u prvenstvu na gostovanju kod Dinama (28. listopada).

Kao svoju najveću želju u karijeri Acosty ističe da želi igrati u Premiershipu. Da uživa u Rijeci i Opatiji najbolje svjedoči podatak da je napadač u Kostreni kupio kuću.

GODINA UKUPAN BROJ UTAKMICA UKUPNO MINUTA U IGRI MINUTA ODIGRANIH PO UTAKMICI 26 34 2030 60 3 0
UKUPNO POSTIGNUTIH GOLOVA GOLOVI NA GOSTOVANJIMA GOLOVI NA DOMAĆIM UTAKMICAMA GOLOVI S 11 METARA MINUTE DO POSTIZANJA GOLA 7 4 3 0 290

Prijava na newsletter