Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Božidar Matijević: prošla je tužna godina bez dobrog duha riječkog nogometa
22.09.2017.

Prije točno godinu dana napustio nas je Božidar Matijević, voditelj Akademije Abuja, nogometaš, trener..

Tužna vijest da nas je napustio stigla je samo nekoliko dana prije nego što je naš Žo, kako su ga od milja zvali prijatelji i susjedi, trebao napuniti 53. rođendan.

Iako je većinu vremena proteklih godina boravio u Nigeriji, brinući za mlade nogometaše kojima je bio poput oca, Božidar nikad nije zaboravio na svoju Rijeku. Kao igrač, a kasnije i trener, svoju sreću ipak je morao potražiti izvan Hrvatske. Priliku mu je dao Damir Mišković, predsjednik Rijeke.

Kako je i predsjednik ustvrdio na otvorenoj tribini, nakon što je pozvao Božidara na binu: "Vjerujte mi kada u Abuji pitate za Božu Matijevića, svi znaju za njega. Odradio je sjajan posao u Abuji.

Iako je sudbina usmjerila Božin životni put, on je do zadnjeg trenutka bio uz nogomet kojega je toliko volio, prateći nastupe svoje Rijeke i Akademije Abuja.

Najveću trenersku satisfakciju doživio je kada je Akademiju Abuja odveo do naslova pobjednika Kvarnerske rivijere (2013.), a njegovi izabranici na rukama su ga iznijeli s terena pod stijenama Kantride.

Unatoč teškoj bolesti dočekao je i da Akademija Abuja u finalu Memorijala Mladen Ramljak pobijedi Real Madrid, a s nekog boljeg mjesta pratio je Rijeku na putu do povijesnog naslova prvaka.

I tog jutra kada je stigla tužna vijest da Božidar nije više među nama, kod onih koji su ga voljeli i bili uz njega do zadnjeg trenutka, pomiješali su se osjećaji velike tuge i olakšanja. Tuge jer nas je prerano napustio naš Božidar,  i olakšanja što je otišao na mjesto gdje nema više boli.

I teško je zapravo povjerovati koliko je brza prošla godina od njegovog odlaska.

A oni koji su ga poznavali i voljeli nikad ga neće zaboraviti. Pamtit će ga po osmijehu, dobroti i vedroj naravi..
Prijava na newsletter