Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Djeca Srebrenice ponovo na Rujevici
19.07.2019.

Mališani iz zauvijek tugom obavijene Srebrenice već se dvanaestu godinu zaredom nalaze na ljetovanju koje im omogućuju Riječka nadbiskupija, Grad Rijeka i Primorsko – goranska županija. Unatoč različitim vjeroispovijestima, unatoč dolasku iz druge države i unatoč tužnim razlozima koji nas sve skupa podsjećaju na ratne strahote iz devedesetih, ova kombinacija koja se u organizaciji Zdruga katoličkih skauta Hrvatske ostvaruje već 12 godina podsjeća nas na toliko potrebno zajedništvo različitosti i toplinu s kojima je život nemoguć, kao što ne bi bio moguć bez sunca, zraka, vode ili hrane. Mali Srebreničani će upravo sutra posjetiti, već tradicionalno, i Rujevicu te prisustvovati na prvoj utakmici sezone 2019./2020.

Inače, mališani su smješteni u Skautskoj kući u Driveniku, a u 10 dana ljetovanja njihovi prijatelji katolički skauti omogućili su im niz aktivnosti od ronjenja u podmorju Kostrene, obilaska Astronomskog centra, razonode uz sadržaj riječkog Cinestara, posjete Islamskom centru i riječkim crkvama pa sve do susreta s riječkim nadbiskupom, riječkim gradonačelnikom, dožupanicom Primorsko – goranske županije pa čak i predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Katolički skauti koji od 0 do 24 sata brinu za svoje male goste ovaj projekt provode u suradnji s Udrugom Snaga žena iz Tuzle poznatoj po realizaciji iznimnih aktivnostima za majke i djecu Srebrenice. Nadamo se da će se i mali Srebreničani sutra na Rujevici veseliti uspješnim akcijama riječkih nogometaša baš kao i naši, domaći navijači i navijačice.
Prijava na newsletter