Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
HNK Rijeka posjetio OŠ Kozala
26.11.2015.

Hrvatski nogometni klub Rijeka u sklopu projekta “HNK Rijeka prijatelj djece“ , kojem je partner i Autotrans, u srijedu je posjetio Osnovnu školu Kozala. Oko 150 djece sa zastavicama u rukama dočekalo je Romana Bezjaka, Mateja Mitrovića, Franu Ikića i Marka Vešovića, te uvijek prisutnog Pešekana, maskotu kluba. Po već uhodanom programu riječki nogometaši u goste nisu došli praznih ruku već su osnovnoškolce obradovali zastavicama, bilježnicama i autogram karticama. Osnovna škola Kozala ima i svoju novinarsku sekciju. Mali novinari oko vrata imali su akreditacije koje im je osigurao Hrvatski nogometni klub Rijeka kao što i radi u svakodnevnoj komunikaciji sa “sedmom silom“. Kako to biva u svijetu novinarstva nogometaši su morali odgovarati na niz zanimljivih pitanja.

Roman Bezjak otkrio je tako da mu je uzor Cristiano Ronaldo koji je naporno radio da bi postao jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Frane Ikić otkrio je osnovnoškolcima kako se igrači druže i van travnjaka, dok je Matej Mitrović pojasnio da život nogometaša zahtijeva puno odricanja ako se želi igrati na najvišem nivou. Riječki nogometaši otkrili su kako je biti na vrhu ljestvice i kako se nose s pritiskom, s koliko su godina krenuli u nogomet, kakva im je prehrana, na što moraju paziti da bi ostali u pravoj formi za teške fizičke napore koji ih očekuju na travnjaku. Ipak, među mnogim upitima posebno se istaknulo pitanje jednog prvašića hoće li Rijeka jednog dana igrati Ligu prvaka, na što je Marko Vešović spremno odgovorio: Pozivam te da iduće godine na Rujevicu da dođeš gledati Ligu prvaka, za što je zaslužio aplauz cijele dvorane.

Hrvatski nogometni klub Rijeka ujedno je školi darovao dres prve ekipe s potpisima igrača, ali ni vrijedan domaćin nije dočekao riječke nogometaše praznih ruku. Nogometaši su na dar tako dobili dres Školskog sportskog društva Kozala, te sliku sastava Rijeke kojega su nacrtali prvašići.  Nakon niza pitanja, najmlađi su jedva dočekali trenutak da priđu bini po autogram kartice koje su nogometaši strpljivo potpisivali. Neki su iskoristili priliku da vrijedan autogram dobiju na dresu Rijeke, dok je većina mobitelom htjela zabilježila trenutak u kojem su upoznali svog nogometnog uzora. Prošao je tako još jedan uspješan posjet u sklopu projekta HNK Rijeka prijatelj djece. Ravnateljica Kim Anić, te profesori Osnovne škole Kozala poželjeli su nogometašima puno uspjeha u idućim utakmicama, uz želju da se što prije izgradi novi stadion na Kantridi.

HNK Rijeka prijatelj djece – OŠ Kozala (28)
HNK Rijeka prijatelj djece – OŠ KozalaPrijava na newsletter