Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Škola
Ivana Marković: Kao trenerica u nogometu želim biti dio promjene
13.10.2020.

Da HNK Rijeka u svom djelovanju zrači posebnom "vibrom" i da u sportskoj Hrvatskoj sve glasnije priča jednu svoju i sve prepoznatljiviju priču, pokazuju i mnogi primjeri osim rezultatskih.

Klub uz razvojne pristupe u podizanju svih segmenata, naime, podržava i kompetencijsku različitost svojih ljudi, što možda najbolje potvrđuje i primjer riječke nogometne trenerice u muškom nogometu, odnosno aktualne trenerice pionira "Rijeke" - Ivane Marković.

Iako mediji još uvijek sramežljivo prate rad ove bivše profesionalne plesačice koja je u HNK Rijeka počela raditi nakon završetka s natjecateljskim dijelom karijere, Ivana Marković svakako će prije ili kasnije postati zapaženo ime u hrvatskom nogometu i to kao jedna od prvih afirmirana žena - trenera ozbiljnog nogometnog kluba kao što je to "Rijeka".

Trenerica Marković, inače obiteljskim porijeklom Talijanka rođena u Rijeci, otvorila je put razmišljanja za koji će, nada se, budućnost biti svijetla. U zanimljivom nam je razgovoru otkrila kako se ples uklopio u nogometne treninge svih dobnih kategorija, što je obilježilo njezin dosadašnji rad u Školi nogometa HNK Rijeka te izrazila nadu da svojim primjerom može pomoći afirmaciji žena u muškom nogometu.

Ivana Marković – trenerica ŠN HNK Rijeka

A, u nastavku pogledajte i video Ivanine ekipe koja je spontano i veselo čestitala svojim velikim kolegama na europskoj pobjedi u Danskoj!

ŠN Rijeka – čestitka

 

 
Prijava na newsletter