Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
“Ker ljubezen ne pozna meja”: obitelj Iskra postala 5000. član HNK Rijeka
08.04.2017.

"Ker ljubezen ne pozna meja!!!" grafit je koji dočeka svakog namjernog putnika ili prolaznika koji dođe u Jelšane, pitoreskno mjesto na granici s Hrvatskom. Da je to istina najbolji su dokaz veliki navijači Rijeke, obitelj Iskra koji su postali ponosni 5000. članovi HNK Rijeka ove sezone.

Tko je točno postao 5000. član nije bitno, jer otac Tadej i desetogodišnji blizanci Mark i Matic s jednakim žarom navijaju za Rijeku!

- Za Rijeku navijam zato što je to jedan veliki klub u našoj neposrednoj blizini s uvijek velikim ambicijama i dobroj igri. Cijela prva nogometna liga je na dosta višoj razini nego naša. Klub je pratio, i još prati, moj otac dok su s prijateljima odlazili nedjeljom na Kantridu pogledati utakmicu. Upravo zato sam već od malena poznavao klub. U međuvremenu se situacija promijenila zbog svima znanih razloga koje su nas udaljile. Moja generacija je najviše izgubila na prijateljskoj razini u to vrijeme, ali polako ćemo stvari posložiti na svoje mjesto, rekao je Tadej Iskra koji redovito dolazi bodriti Rijeku.

- Na domaće utakmice kluba pokušavam dolaziti redovito, pogotovo sada kad imam djecu: kći i blizance. Dečki Mark i Matic vole pogledati nogomet i sada je još ljepše otići s njima pogledati dobru utakmicu na Rujevici, dodao je Tadej.

- Matic ima cerebralnu paralizu od rođenja i teško radi s mišićima u nogama. Od malena je po raznim bolnicama i kod fizioterapeuta koji vole raditi s njim jer je dosta uporan i volio bi jednog dana prohodati i potrčati, pa čak možda i zaigrati nogomet. Ovom prilikom volio bih se zahvaliti svim hrvatskim fizioterapeutima pogotovo Josipi, Nataši i Alenu za rad s Maticem koji i jako voli raditi s njima. Alen nas je još više zbližio s HNK Rijeka pa još više volimo doći pogledati utakmicu, rekao je Iskra.

HNK Rijeka u Sloveniji ima sve veću podršku.

- Što se tiče navijanja za hrvatski klub i sugrađana uvijek nas ima svakakvih svugdje, ali čovjek koji to tako gleda onda nema u sebi ni malo sportskog ni navijačkog duha i takav nema što raditi u mojoj blizini. Ako navija za drugi klub, ja s tim nemam nikakvih problema, ali ako miješa politiku i sport onda je to promašeno jer sport bi nas trebao spajati, a ne razdvajati. Oduvijek mislim, da si mi “s juga” više pašemo skupa nego ćemo svi skupa ikad pasati s ostalim dijelom Europe.

dav

Obitelj Iskra posebice uživa u novom kampu na Rujevici, uspjehu Rijeke uvelike je pridonio trener Matjaž Kek i niz slovenskih nogometaša.

- Veliki i hrabar potez kluba bilo je i dovođenje trenera Matjaža Keka u HNK Rijeka Njegov rad pratio sam već prije i volim njegovu ambicioznost, dosljednost i tvrdi rad koji s vremenom sigurno mora uspjeti pogotovo ako imaš i potporu kluba kakvu imao on sada: "Čestitam gospodine Kek in kar tako naprej!” Novi kamp je poezija i svaka čast ljudima koji su to omogućili i izgradili. Znam da je veliki doprinos imao i Robert Komen i volio bi da sam ga mogao upoznati. Hvala za sve gospođi Helgi i Vilmi Komen, one će znati zašto, rekao je Tadej Iskra koji uz svoje sinove sanja samo jednu stvar - naslov prvaka.

- Od ove sezone očekujem ništa drugo nego naslov. Idemooo Rijeekooo idemo do krajaaaa! Mislim da će to ostvariti trener Kek sa svojim pravilnim odlukama, a pogotovo karakterom i kolektivom kojeg su pokazali igrači Rijeke što se vidjelo i prije, ali pogotovo u ovoj sezoni. Koliko puta su gubili pa su se vratili u utakmicu ili čak i pobijedili. Čestitke za to svima do jednog, rekao je ponosni otac.

I na kraju kakav je osjećaj biti pet tisućiti član HNK Rijeka?

- Čast nam je biti član HNK Rijeka, pa ako je to još zaokruženo s takvom brojkom još je ljepše. Žao mi je što se nisam prije učlanio i prije, ali nikad nije kasno i još su veći užitak biti s djecom i pogledati dobru utakmicu.
Prijava na newsletter