Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Korado, Mitar, Mago i ostala sjećanja
15.02.2019.

U tjednu za nama prisjetili smo se prerano preminuloga Korada Vujnovića, sportskog novinara i komentatora Radio Rijeke koji je svojim voditeljskim žarom uvijek znao kako bodriti „Rijeku“ i pokazati kako se za riječki nogomet diše i profesionalno, ali i privatno. Korado je bio jedan od onih koji se zavukao pod kožu mnogima i kao kolega, i kao suradnik, ali prije svega kao prijatelj koji je živio i disao za „Rijeku“.

I zbog toga je, nedugo nakon svoje smrti, zaradio počasni mural na zametskoj trafostanici kojim su mu navijači odali više nego zasluženu počast. Mural je otkriven uoči posljednje utakmice prošle sezone upravo protiv „Hajduka“, dok je prva godišnjica smrti ovog velikog čovjeka ove godine pala točno u tjednu uoči nove utakmice „Rijeke“ i „Hajduka“ u Jadranskom derbiju.

Grafit je poveznica s još dvije navijačke legende koje su nogometne tribine napustili prerano, a kojih smo se, također, prisjetili u proteklome tjednu. Oni su Damir Mitrović Mitar i Goran Damjanović Magarac. Od njihove je pogibije prošlo čak 27 godina, 27 godina koje ih „nisu zaboravile“, koje su ih čuvale u šaputanjima na riječkim ulicama, u obiteljskim uspomenama, ali i u srcima svojih prijatelja i ostalih navijača „Rijeke“. O Mitru i Magi raspisali smo se još ljetos, ali nikada nije višak ponoviti da se radi o dvojici nerazdvojnih prijatelja, suboraca te članova prve navijačke postave koja je udarila temelje „Armadi“.

Koradu, Mitru, Magi i svima ostalima kojih danas više nema fizički s nama da dijelimo bezuvjetnu ljubav prema najdražem klubu i gradu, radost u pobjedama i tugu u porazima obećajemo da ćemo zbog njih biti bolji navijači, bolji kolege, u konačnici – bolji ljudi.
Prijava na newsletter