Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Marijan Jantoljak – slučajan najbolji vratar koji je oduševljavao mase
05.02.2019.

U novom izdanju newslettera HNK Rijeka donosimo vam razgovor s našim aktualnim trenerom vratara najmlađeg uzrasta Marijanom Jantoljakom.

Životni put ovog vrhunskog sportaša sasvim je obilježio, naravno, nogomet. Iako je u samim počecima igrao pozicije na terenu, ubrzo je otkriven njegov stvarni talent, a to je – vratarstvo. Sve ostalo je povijest koja izaziva oduševljenje.

Danas, 50 i nešto godina nakon, retrospektiva njegove karijere može se svesti na jednu riječ: fascinantno! Kao vratar 17 je godina boravio u prvoj ligi, nizao je uspjeh za uspjehom, obožavali su ga klubovi za koje je igrao, obožavali su ga navijači koje je motivirao do te mjere da su svojevremeno, dok je igrao za banjalučki „Borac“, skupljali novce za njegov ostanak u klubu. Takvu čast mogu doživjeti, složit ćete se, samo rijetki i samo iznimni.

Kao trener, nakon što je završio svoju profesionalnu golmansku karijeru, također je nakupio pozamašan broj klubova koje je trenirao, ali i uzrasta s kojima je radio: Segesta Sisak, Rijeka, Halubjan, Opatija, Inker Zaprešić, Poreč, Rovinj, Draga...itd.

Kao šećer na kraju uvodnika spominjemo i podatak da je Jantoljak golman koji punih 917 minuta nije primio niti jedan gol i zato nije suvišno spomenuti da se radi o najboljem vrataru kojeg je, između ostalih, HNK Rijeka ikad imao.

Što nam je sve Marijan Jantoljak ispričao pogledajte u našem videu

Marijan Jantoljak – nogometne ćakulePrijava na newsletter