Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Okrugli stol u Opatiji: formirana Opatijska inicijativa
14.12.2017.

U četvrtak je u Opatiji održan okrugli stol na temu "Modeli financiranja hrvatskog sporta". Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka, na jednom je mjestu okupio ljude iz hrvatskog nogometa, ali i predstavnike i čelnike  Saveza u ostalim sportovima.

Sastanku je prisustvovao savjetnik predsjednice RH Tomislav Madžar, predstavnici gotovo svih prvoligaških nogometnih klubova, te Krešimir Šamija, izaslanik državne tajnice za sport Janice Kostelić, te voditelj Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o športu Vanja Smokvina.

Na okruglom stolu bilo je riječi o potencijalnim prihodima za hrvatski sport, a svi prisutni složili su se da su donijeti zaključci, koji će biti prezentirani u idućih nekoliko tjedana, put prema ozdravljenju i boljitku hrvatskog sporta.

- Odlučili smo formirati komisiju, nakon čega ćemo ići prema državnim tijelima s našim prijedlogom. Na sastanku smo razgovarali o alternativnim izvorima financiranja. Ne zadiremo u dosadašnji sustav financiranja sporta ili u državni proračun, rekao je Vlado Čohar, direktor HNK Rijeka.

- Ova inicijativa je inicijativa svih nas u sportu.  Pokazalo se zajedništvo između svih sportova, ovo je jako pozitivan sastanak, rekao je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka.

Okrugli stol u Opatiji (12)
Opatijska inicijativa: okrugli stol o modelu financiranja hrvatskog sportaPrijava na newsletter