Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Orlando Rivetti: Zbog onih koji od nogometa stvaraju umjetnost s nogometom se budim svakog jutra
04.11.2018.

Čovjek koji je u svojoj karijeri dočekao i ispratio 33 trenera HNK Rijeka, od Gojka Zeca do Matjaža Keka, čovjek koji je svjedočio 41 smjeni u Klubu u 44 godine bavljenja sportskim novinarstvom, čovjek koji se svojim radom izložio mnogobrojnim pohvalama, ali i kritikama koje sasvim prirodno shvaća kao sastavni dio posla kojim se bavi i za koji je on sam uostalom postavio standard budućim generacijama, zasigurno je jedan od vrlo rijetkih koji s punim autoritetom može komentirati gotovo sve bitne događaje, igru, uspone i padove Kluba za koji osim profesionalno, diše i živi i privatno.

Orlando Rivetti, velikan hrvatskog sportskog, posebice nogometnog, novinarstva za gledatelje je naših platformi dao jedan vrlo britak, ali sadržajan i zanimljiv intervju. S druge strane mikrofona, Rivetti nam je ispričao kako se uopće počeo baviti sportskim novinarstvom, s kime je vodio najdraži intervju u svojoj karijeri te kako on osobno doživljava nogomet.

Momenti kada su se našem sugovorniku posebno zasjale oči upravo su oni oni u kojima je o nogometu pričao na jedan gotovo eteričan način, kako i sam kaže – s one umjetničke strane ovoga sporta:

- U nogometu imate one koji dođu i odrade svoj posao i imate one koji od nogometne igre čine umjetnost. Zbog tih drugih volim nogomet, strastveno ga pratim, s nogometom liježem, s nogometom se budim svakog jutra, rekao nam je Rivetti otkrivši i koja ga je utakmica od svih ikada u spomenute 44 godine najviše ispunila uzbuđenjem i iščekivanjem.

Koja je to utakmica, kako Rivetti komentira odlazak Matjaža Keka, koje su prednosti novoga trenera Igora Bišćana, što očekuje od Kluba nakon zimskih priprema, kako je uopće postao sportski novinar te još mnogo uistinu zanimljivih perspektivi poslušajte u intervju u videu.

Orlando Rivetti – intervjuPrijava na newsletter