Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Predstavljena fotomonografija “HNK Rijeka prvak Hrvatske i osvajač Kupa”
25.09.2017.

U ponedjeljak u prostoriji gradske vijećnice Grada Rijeke održana je prezentacija fotomonografije "HNK Rijeka prvak Hrvatske i osvajač Kupa". Knjiga autora Marinka Lazzaricha i Nikole Kurtija presjek je šampionske sezone 2016./2017. u kojoj je HNK Rijeka stigla do prvog naslova prvaka Hrvatske.

Delegaciju HNK Rijeka predvodio je predsjednik Damir Mišković, a predstavljanje su uveličali Mate Maleš i Andrej Prskalo, akteri nezaboravne sezone.

- Zahvalio bi se suradnicama Nikoli Kurtiju i Aleksandru Nešiću, grafičkom dizajneru koji je sve skupa uobličio. Uvijek je najteže osvojiti prvenstvo u sportu koji nudi najveću konkurenciju i plijeni najveći interes. Ali HNK Rijeka uspio je osvojiti tu titulu, rekao je Marinko Lazzarich na predstavljanju knjige.

- Živimo u vremenu digitalne tehnologije i svi u mobitelima imamo mnoštvo fotografija. Kada mi te slike gledamo? Nikada. Ova knjiga će ipak biti na našim policama i povremeno ćemo posegnuti za njom, te se podsjetiti na te dane. Andrej Prskalo i Mate Maleš, jednom kada završe karijeru, imat će knjigu koju će moći pokazati svojoj djeci, unucima, prijateljima... I zato ju je vrijedilo napraviti. Naslov prvaka je satisfakcija svima nama. Napaćenom riječkom navijaču puku koji je naviknuo na teške trenutke. Sada možemo reći: I mi smo osvojili prvenstvo, ustvrdio je Lazzarich.

Za fotografije je zaslužan Nikola Kurti, koji je sa svojim djelatnicima iz Foto Kurtija zabilježio sve važne trenutke u šampionskoj sezoni.

- Prije dvije i pol godine Damir Mišković je na "Noći HNK Rijeka" održao govor i najavio da će se Rijeka boriti za naslov prvaka. Ja sam to jako želio, ali nisam vjerovao. Kada sam počeo vjerovati? 18. rujna 2016. Rijeka je pobijedila Dinamo 5:2 i to je bio taj trenutak. Nakon utakmice napravili smo dvije zajedničke fotografije koje su potpisali igrači. Jednu je klub dao Dadi iz Armade, koji vrijedno skuplja sve detalje klupske povijesti, a jedna je ostala kod mene. Mislim da joj je mjesto na Rujevici, rekao je Nikola Kurti uručivši Damiru Miškoviću, predsjedniku Rijeke, zajedničku fotografiju slavlja nakon utakmice protiv Dinama.

knjiga_25091728

Nikola Kurti otkrio je i jedan detalj koji ga je motivirao pri izradi fotomonografije.

- 1981. godine NK Opatija je izdala fotomonografiju. Na 91. stranici knjige je pionirska momčad, to je bila moja ekipa i moji prijatelji. Bio sam tako ponosan kada smo dobili tu knjigu. Još uvijek je čuvam i nadam se da će svi koji su bili dio ove sezone čuvati ovu knjigu kao jednu lijepu uspomenu, ustvrdio je Kurti zahvalivši se i Novom listu koji je u fotomonografiji sudjelovao ustupivši fotografije.

Damir Mišković, predsjednik Rijeke, osvrnuo se na knjigu u kojoj je zabilježen jedan od najvećih uspjeha HNK Rijeka.

- Hvala autorima na predivnoj knjizi. U ovih pet godina svi zajedno smo napravili puno za Rijeku. Zamolio bi sve da dolaze na utakmice kao i proteklih pet godina, da bude što više djece, nonica i nonića, da svi navijamo i kada ne budemo prvi... Mislim da nas je Rijeka sve učinila ponosnima. Budimo ponosni i snažni, dat ćemo sve od sebe da klub ide dalje ovim putem. I da će i dalje biti puna Rujevica, i danas, sutra Kantrida, ustvrdio je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Vojko Obersnel.

- Čestitke autorima jer vrijedno je da se podsjetimo svega što se događalo u tih nezaboravnih godinu dana, na nezaboravne aktere, podsjećanje na veliko veselje na tribinama, ali i nezaboravno slavlje na dočeku igrača u gradu. Ova knjiga će ostati u trajnoj uspomeni i onima koji se nisu imali prilike veseliti s nama, rekao je Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

Predstavljanje fotomonografije “HNK Rijeka prvak Hrvatske i osvajač Kupa” (33)Prijava na newsletter