Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
Preminuo Ivica Šangulin
05.05.2012.

Hrvatski nogometni klub Rijeka ostao je bez jednog velikog prijatelja kluba,bez igrača,trenera koji je svim srcem nosio naš grb – ostali smo bez Ivice Šangulina.

Ivica Šangulin rođen je 20.04.1937. godine u Biogradu. Igračku karijeru započeo  je u NK Šibeniku,  a u sezoni 1961/1962 kratko je igrao za Dinamo Zagreb,godine 1963. postaje standardni prvotimac Rijeke,odigravši 143

utakmice.

Nakon igračke karijere preuzeo je vođenje momčadi u Rijeci. Posao mu nije bio nimalo lak,iako bez većeg iskustva ali
nevjerojatnom upornošću,elanom i ambicijom,neumornim radom postigao je uspjeh plasiravši momčad u sezoni 1973/1974 na prvo mjesto i nakon staža od 5 godina u drugoj ligi stječemo status prvoligaša.

 

Duboko je proživljavao svaku utakmicu,nemirno šetajući uz aut liniju, napet i nervozan. Uspio je stvoriti pravo nogometno ozračje. Bio je otvoren,komunikativan,imao je prijateljski odnos s igračima. Bio je pozitivan,
djelovao je na duh momčadi i unosio mir u svlačionicu. Kao što je nekad srčano branio boje kvarnerskog majstora,tako je u ulozi trenera unosio čitavog sebe za dobrobit kluba.
Prijava na newsletter