Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Škola : Hrvatski telekom 1. liga
Reorganizacija škole nogometa
25.05.2012.

Predrag Stilinović,novi voditelj škole nogometa,predstavio se jutros medijima u press centru stadiona Kantrida. Najavio je reorganizaciju škole nogometa HNK Rijeka te kako želi zadržati sve ono što je bilo dobro u školi nogometa koja je radila u teškim uvjetima ali kroz svježe ideje dovesti školu nogometa na višu razinu,razinu Europe.

Srećko Juričić tako je uzeo jedan dan pauze od predstavljanja novih igrača i predstavio je novog voditelja škole nogometa ne propustivši priliku zahvaliti se dosadašnjem voditelju Zvjezdanu Radinu.

- Želim se zahvaliti Radinu koji je zajedno sa trenerima radio vrlo dobar posao. Radili su u vrlo teškim uvjetima za rad i u još težoj financijskoj situaciji. Naša škola je cijenjena,pokazatelj dobrog rada je veliki broj igrača koji nastupa u seniorima - rekao je Juričić te najavio što očekuje od Stilinovića.

- Njegov zadatak je reorganizacija škole,novi ustrok i novi plan rada kako bi stvorili dobre igrače koji mogu nastupati i odgovoriti zahtjevima modernog nogometa.

Predrag Stilinović dugogodišnji trener Pomorca bio je i trener Rijeke,a sada se nakon 20-ak godina vraća radu u omladinskom pogonu.

- Izazov rada u omladinskoj školi je nešto stoji ispred mene već dugi niz godina u kojima sam razmišljao da se nakon dvadesetak godina seniorskog rada vratim u bazu kako bih znanje i stečeno iskustvo koristilo novim generacijama. Na poziv Juričića razgovarali smo o angažmanu u sklopu nove Rijeke u segmentu omladinskog pogona gdje uprava želi kroz našu suradnju napraviti još kvalitetniji produkt koji zadovoljava sve zahtjeve moderne igre - poručio je Stilinović te nastavio izlagati svoju viziju omladinske škole Rijeke.

- Želimo kroz određene planove zadržati sve dobro što je u omladinskoj školi te kroz svježe ideje školu dovesti na viši nivo,na nivo Europe. Imamo znanje i ambicije da Rijeka kvalitetu crpi iz omladinske škole zato nam treba četverogodišnje razdobolje jer je to spor proces.

Prvi konkretniji potezi bit će tek nakon završetka Kvarnerske rivijere,no Stilinović već ima na papiru zacrtane promjene i planove što ne znači da će doći do čistke.

- Sadašnji kadar u omladinskoj školi je iznio veliki teret u teškim uvjetima,stoga im treba dati priliku i ako se mogu uklopiti da ostanu. Imat ćemo grupu ljudi koja će moći odgovoriti na sve zadatke uz puno rada,zalaganja i htijenja. Poslije Kvarnerske rivijere sjest ćemo Radin i ja te napraviti analizu. Pokušat ćemo kroz razgovore sa svim trenerima doći do kadra,a razgovori već traju dva mjeseca tako da sam napravio planove i programe. Postoji shema koja treba bit usvojena na Izvršnom odboru.

- Ponovit ću,želimo sve sve što je dobro zadržati,čak i poboljšati,a ono što je loše ispraviti kako bi čim prije postali prepoznatljivi po igri ali i ponašanju - kazao je Stilinović naglasivši kako omladinska škola mora i odgajati s obzirom da samo 10-15% igrača iz omladinske škole uspije u seniorskom nogometu.

Novi ustroj škole bazirat će se na četiri segmenta:

1. Ulazna baza

- Želimo povećati ulaznu bazu u školi što ćemo pokušati učiniti kroz marketinške aktivnosti te priključiti dječake i djevojčice.

2. Obuka

- Obuka se odnosi segment rada negdje zaključno sa starijim pionirima kada obuka igrača završava.

3. Trening

- Trening se odnosi na kadete i juniore tj. na dvije ekipe kadeta i dvije ekipe juniora.

4. Individualni rad

- Ono što ćemo uvesti je individualni rad gdje ćemo posebnu pažnju posvetiti nadarenim igračima koji su prepoznati kao talenti. Oni će uz rad u svojoj grupi imati organiziran dodatni rad s trenerima. Ne želimo više dopuštati da neki talent s 12 godina se kasnije izgubi i zaluta negdje.

Škola nogometa ubuduće će još više biti podređena stvaranju za prvu ekipu,slikovito je to pojasnio novi voditelj.

- Programi će se nadovezivati unutar škole,a trener će biti vojnik škole. Programom će biti definirano gradivo,dakle,ako je po programu gradivo iz geografije - Europa,tada će svi učiti Europu,a ne da jedan trener podučava Južnu Ameriku. Treneri su vojnici ali koji će sudjelovati u izradi planova pa ćemo sustavno graditi prepoznatljive modele igre. Igrači će nakon škole biti obučeni i iskoristivi za prvu ekipu. Moći će odgovoriti zahtjevima modernog nogometa,bit će agresivni,brzi ali i karakterni igrači. Svjesni smo i da postoji poteškoća lokaliteta kao i da je pred nama puno posla - kazao je Stilinović kojega je zaustavio Juričić poručivši da su planovi za školu nogometa zaista opširni i detaljni te da ih treba predstaviti u zasebnom intervjuu.

S tim potezom pitanja novinara preusmjerena su na aktualnu tematiku prijelaznog roka. Napadači Bjelanović i Benko?

- Bio sam na razgovoru s Bjelanovićem koji bi želio biti dio nove Rijeke ali ima još jednu godinu ugovora s Veronom te nije još definitivno odlučio. Dogovorili smo se da ćemo se ponovno čuti prije play-offa,a Verona ovaj vikend igra zadnje kolo regularnog dijela prvestva. Benko?

Izrazio je želju za dolaskom,no također ima još jednu godinu ugovora i kada rasčisti papire u Saudijskoj Arabiji će biti puno lakše. S četvoricom igrača iz kadra prošle sezone kojima ističe ugovor (Čagalj,Čaval,Tadejević,Sušac) ću razgovorati početkom slijedećeg tjedna - zaključio je još jednu pressicu sportski direktor Juričić za kraj ipak najavivši još jedno pojačanje,povratak vratara Ivana Mancea.
Prijava na newsletter