Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Robert Komen – prije četiri godine prestalo je kucati veliko riječko srce
21.03.2017.

Prošle su četiri tužne godine od kada nas je iznenada napustio Robert Komen, čovjek koji je disao i živio Rijeku i nogomet. U trenutku kada je Rijeka već zaplovila prema mirnijim vodama i jednim od najvećih sportskih uspjeha u povijesti, stalo je kucati jedno veliko sportsko srce.

Dvadeset i prvog ožujka 2013. godine Rijekom i okolicom se proširila vijest koja je ražalostila mnoge. Robert Komen bio je uz Rijeku cijeli život, prvo kao navijač, a devedesetih godina uključio se u rad kluba uloživši najviše energije u Kvarnersku rivijeru gdje je više od desetljeća volonterski obnašao funkciju predsjednika Organizacijskog odbora.

Komen je upravo u Kvarnerskoj rivijeri, jednom od najstarijih turnira u povijesti, ostavio najdublji trag. Uskoro je postao dopredsjednik Rijeke, a predsjedničku funkciju obavljao je od siječnja 2011. do ožujka 2012. godine u trenutku kada je klub prolazio jedno od najtežih perioda u povijesti.

Komen se u tom periodu borio s vjetrenjačama, u moru besparice, svega onoga što je od dolaska Damira Miškovića u klub postala samo loša uspomena. Komen je postao predsjednik HNK Rijeka kada su svi bježali s Kantride.

Robert je u tom trenutku podmetnuo leđa i vodio klub. Slika koja će zauvijek biti upamćena je čvrsti stisak ruke i zagrljaj s Damirom Miškovićem kada je novi predsjednik preuzeo kormilo Rijeke. Bio je to kraj jedne oluje koja se nadvila na Kantridom.

Samo godinu dana kasnije napustio nas je Robert Komen. Nije dočekao plasman u Europsku ligu, osvajanje Superkupa i Kupa Hrvatske, neće dočekati niti osvajanje prvenstva Hrvatske. Barem ne fizički, ali nema sumnje da Robert Komen svoju Rijeku prati i za nju navija s jednog boljeg mjesta.

U njegovu čast i za sve što je napravio za Rijeku stadion na Podmurvicama, mjesto gdje rastu i razvijaju se nogometni talenti HNK Rijeka, ali i drugih klubova, sada nosi ime Robert Komen.
Prijava na newsletter