Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
S desne strane mozga: Riječanke za Rijeku – kada se naše navijačice okupe na facebooku
20.04.2018.

Fascinacija navijanjem u našem gradu odavno je zahvatila i žene. Na utakmicama ih je sve više i sve su glasnije. One vole svoj klub. One vole bodriti. One vole komentirati. One vole stvarati atmosferu, vole podizati plavo – bijelu zastavu, pratiti rezultate, prisjećati se legendarnih utakmica, vole zaurlati na suce, vole se radovati uspjesima svoga kluba, vole ga tješiti nakon poraza. Naprosto, Riječanke jednako dišu za svoj klub baš kao i muški navijači.

A da je tako najbolje pokazuje nova facebook grupa „Riječanke za Rijeku“ koja je u samo mjesec dana okupila gotovo 900 članova među kojima je najviše, naravno, žena koje se ne štede kada je u pitanju NK Rijeka! :
„Se sjećate jedne od legendarnih tekmi? Meni osobno jedna koje ću se itekako sjećati...zalazak sunca zad naše drage

Učke upotpunjen bavicom z mora i hukom prepunih tribina...scena od koje se ježim i zasuzim i dan danas...“

„Teško, ali slatko. HVALA KVRŽIĆ!“

„Rujevica je ok, ali je Kantrida u <3.“

„I u porazu, i u pobjedi.......FF!“

„Bravo Kek! U pravu si što nisi došao u studio. Čemu?“

„Forza Rijeka nek zaori se, forza Rijeka i kad ne ide, forza Rijeka i zapamti to. Armada ludilo.

Ostanimo vjerni svom klubu i gradu...“

„Ono kad si na poslu, a utakmica je..da nešto ne promakne kojim slučajem :)“

(uz link na prijenos uživo)

I tako dalje, i dalje, i dalje. Ovo su samo neke od objava iz grupe uvijek praćene fotografijama, pjesmama, prekrasnim komentarima koji se pojavljuju ispod... U galeriji ćete vidjeti i sve fotke koje su nam članice ove grupe rado ustupile.

Majke, djevojke, djevojčice, naše none, žene svih godina, profila, zanimanja i možda nekih drugih, drugačijih okupacija – sve su se one tamo okupile oko samo jedne stvari – riječkog nogometnog kluba. Tamo nema lamentiranja oko prljave robe koja čeka pranje, nema ispitivanja oko najbolje kozmetičarke ili frizerke u gradu, nema onog ženskog hormonalnog prepucavanja za koje nikad ne znaš kad će krenuti po pitanju mnogih „ženskih“ tema, nema dječjih rođendana ili loših svekrva. Ne. Članice ove grupe svakodnevno se okupljaju isključivo oko NK Rijeke i to čine s toliko žara i volje da bi mogle postati pravi ženski navijački klan i možda si danas – sutra osigurati neki svoj dio navijačkih tribina.

U grupi možete vidjeti kako izgledaju ručno oslikane navijačke majice, torte s motivima NK Rijeke, koji je nogometaš Riječankama najzgodniji i još mnogo toga. A ono što je najbolje od svega – vidjet ćete kako te ženske grupice ne priznaju godine kada je navijanje u pitanju. Navijačice Rijeke broje od tek nekoliko dječjih do godina one prave životne zrelosti.

A ako i vi želite virnuti u taj ženski navijački svjet „riječkog štiha“ – slobodno se pridružite i budite spremni na to da vas tamo neće dočekati cvjetići u rozom, ne. Čeka vas pravo bodrenje kojeg se ne bi posramili niti navijači vrhunskih europskih klubova, jer Riječanke to naprosto znaju raditi kako treba. Žestoko i sa stavom, baš onako kako su opjevane i u onoj jednoj poznatoj pjesmi o karakteru riječkih žena.

Dobrodošli u grupu!

Riječanke za Rijeku (17)Prijava na newsletter