Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Kup
Srećko Juričić nakon Dinama: Sudac nije dorastao zadatku
05.04.2018.

Srećko Juričić, sportski direktor HNK Rijeka, osvrnuo se utakmicu polufinala Kupa Hrvatske između Dinama i Rijeke.

- Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio, jednu potencijalno, lijepu sportsku predstavu. Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv  Hajduka u Splitu, te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja, izjavio je Srećko Juričić nakon ogleda u Zagrebu.

- Izgubljeno povjerenje sudačka organizacija može povratiti uz sustavne promjene i kvalitetnu tehničku podršku u smislu VAR sustava i slično. Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice, i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava. To je onda jedini put da i naša sudačka organizacija iznjedri pojedince koji će konkurirati na međunarodnoj sceni, zaključio je Srećko Juričić.
Prijava na newsletter