Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
“Vavik vjerna Kirija”: pogledajte intervju s Lukom Stojčićem o novoj udruzi navijača Rijeke
18.05.2018.

Nešto novo je na vidiku...nešto dobro. Nešto što će obogatiti navijački život uz HNK Rijeka. Nešto što se zove: „Vavik vjerna Kirija.“

Jer, što kada navijači „odrastu“? Odrastu u onom smislu da su jednom nogom i dalje vjerni svome klubu, i dalje imaju isti, ako ne i veći žar, volju, i dalje nose to slatko breme navijanja, ali drugom nogom žive u mnogočemu drugačije živote: tu su obaveze, obitelj, djeca, hobiji, neki malo drugačiji prioriteti od onih iz vremena „baš me briga za cijeli svijet“. Neki od njih definitivno i dalje imaju kapaciteta da nastave navijati kako su navijali i do tada, međutim sve više ima i onih drugih.

Onih u kojima se prirodno stvara potreba da svoju radost navijanja i dalje dijele, ali ovaj put možda upravo s vlastitom djecom, ili okruženi prijateljima i navijačima u tim istim, novim životnim okolnostima i sa zrelošću koja s time ide.

Primjer koji nam stiže iz Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine baš je pravi primjer koji može odgovoriti na pitanje s početka – što kada navijači odrastu?

Luka Stojčić, jedan od inicijatora osnivanja nove navijačke udruge, odnosno kluba simpatizera i navijača s navedenog područja, pridružio nam se u ugodnom razgovoru na Rujevici i ispričao što se to sprema u njihovom kraju. Naime, ove nedjelje, 20. svibnja u crikveničkom beach baru Figha od 18 do 21 sat održat će se prvo, neformalno druženje svih zainteresiranih navijačica i navijača koji žele pristupiti budućuoj udruzi „Vavik vjerna Kirija“.

Zamisao inicijatora je da se kroz udrugu, po uzoru na talijanske klubove simpatizera okupe navijači crikveničkog, novljanskog i vinodolskog kraja koji još uvijek traže svoje mjesto pod navijačkim suncem, koji se žele dobro družiti, osjećati pripadnost, a najviše od svega – zajedno uživati i živjeti nogomet svog omiljenog kluba.

Osim toga, udruga će neizostavno biti i humanitarno angažirana, a dokaz tome je da se već s nedjeljnim druženjem i prikupljanjm doncija pridružuje akciji „Sve za našu djecu“ koju organizira Kanal Ri s udrugom „Riječko srce“. Na samom druženju nastupit će i Damir Badurina koji će uz svoju gitaru, osim, naravno, s „Najdražom Rijekom“, podignuti atmosferu i s ostalim rado pjevanim pjesmama.

Inače, naravno da i iza osnivanja ovog kluba simpatizera i navijača NK Rijeke stoje dečki i cure koji su najveći dio svog navijačkog puta proveli uz Armadu Kirci te im je, zato, jako drago što je ovu inicijativu pozdravio i KN Armada Rijeka te, naravno, i sam Nogometni klub Rijeka.

Svaki Kirac koji se u nedjelju pridruži ovoj inicijativi te se upiše kao član, za iznos članarine na dar će dobiti i majicu kao uspomenu za budućnost. Članarina iznosi 60 kuna za sve iznad 16 gdoina, za one ispod 16 godina članarina je upola manja, a za predškolski uzrast je besplatna.

U nastavku pogledajte cijeli razgovor s našim gostom i otkrijte sve detalje o budućoj udruzi, doznajte što Luka misli o navijanju, jeli navijanje za NK Rijeku uvijek jednostavno, ima li neostvarenih snova za svoj klub, a otkrijte i gdje se to sprema poseban, vječni hommage pokojnom Koradu Vujnoviću s potpisom poznatog Eduarda Filipovića Seca. Uživajte!

Luka Stojčić – intervju

 

 
Prijava na newsletter