Izvještaj
Sastavi
Statistika
1. HNL liga
SuperSport HNL - 34. kolo
Završena utakmica
Varaždin
p p p p p
3 : 1
Stadion Anđelko Herjavec
Rijeka
p p p p p
D. Drožđek
16'
M. Šego
30'
D. Drožđek
60'
N. Janković
45'
2654
Duje Strukan (Split)
22°C
Vedro
90 ' +6

Kraj utakmice. Varaždin – Rijeka 3:1.

88 '

U gužvi nakon slobodnog udarca lopra je došla do Ivanovića koji je sa sedam, osam metara matirao Zeleniku. Nakon VAR provjere pogodak je poništen.

87 '

Crveni karton kod Varaždina dobio je Vukčević.

81 '

Žuti karton dobio je Postonjski.

80 '

Fruk je pucao sa 16 metara, lopta na putu prema golu pogodila Ivanovića i otišla tik uz vratnicu.

79 '

Iz igre izlazi Veiga, na travnjaku je Grgić.

76 '

Zamjena kod Varaždina, izašao je Lusavac, na travnjaku je Marina.

74 '

Rijeka ima inicijativu, ali ne može probiti domaći blok.

65 '

Dvostruka zamjena kod Rijeke, umjesto Marića i Selahija na travnjaku su Ivanović i Banda.

62 '

Zamjena kod Varaždina, iz igre je izašao Šego, na travnjaku je Dabro.

60 '

Rijeka je imala inicijativu, ali Varaždin je iz kontre poveo 3:1. Drožđek je primio dubinsku loptu, zaljuljao čuvare pa pogodio iza Labrovića.

56 '

Pjaca je podvalio za Fruka koji se sjajno ubacio u kazneni prostor, ali “zapeo” je u domaćem bloku.

53 '

Žuti karton dobio je Niko Galešić.

50 '

Mitrovski je pucao nakon ubačaja s lijeve strane, ali Labrović je kvalitetno intervenirao i zaustavio njegov udarac s 15-ak metara.

48 '

Žuti karton dobio je Lindon Selahi.

47 '

Čabraja je ubacio za Marića s lijeve strane, ali napadač Rijeke nije uspio glavom uputiti opasniji udarac.

46 '

Dvostruka zamjena na početku drugog poluvremena. Umjesto Bogojevića i Petroviča na travnjaku su Pjaca i Fruk.

45 '

Kraj prvog poluvremena. Varaždin – Rijeka 2:1.

45 '

GOOOL! Marić je ubacio s lijeve strane, Ba odbio loptu na desetak metara gdje je natrčao Janković i pogodio iza Zelenike – 2:1.

42 '

Drožđek se po lijevoj strani ubacio iza leđa Galešića i pucao pored dalje vratnice.

30 '

Varaždin je ni iz čega poveo 2:0. Naša obrana i Labrović nisu dobro reagirali što je iskoristio Šego i poentirao na praznu mrežu.

29 '

Čabraja je ubacio s lijeve strane, Zelenika krivo procijenio let lopte, ali vrškom prstiju skrenuo ju je dovoljno da Marić ne uspije reagirati na željeni način.

26 '

Nekić je pucao glavom nakon kornera Postonjskog, ali nije naciljao okvir gola.

22 '

Bogojević je ubacio s lijeve strane, a Obregon glavom pucao preko gola.

19 '

Što je sada obranio Zelenika. Janković je izveo korner, a Veiga na prvoj vratnici poslao pod gredu loptu koju je s gol linije iščupao Zelenika. U nastavku akcije lopta je došla do Galešića čiji je udarac u gol blokirao Lusavec.

19 '

Sjajan prilika Rijeke za vratiti se u utakmicu. Obregon je uzeo loptu Nekiću pa proigrao Marića čiji je snažan i prizemni udarac s lijeve strane Zelenika odbio u korner.

17 '

Varaždin je poveo 1:0. Drožđek je došao do jedne duge lopte koju obrana Rijeke nije uspjela očistiti pa izašao iskosa pred Labrovića i neobranjivo pogodio suprotni gornji kut.

12 '

Obregon se sjajno, s igračem na leđima, okrenuo ispred kaznenog prostora Varaždina, ali obrana domaćina otklonila je opasnost ispred Marića.

7 '

Obregon i Janković su pripremili priliku za udarac Bogojeviću, ali njegov pokušaj iskosa s lijeve strane otišao je preko gola.

4 '

Drožđek je primio dijagonalu sa svoje polovice i s lijeve strane ušao u kazneni prostor ispred Labrovića, ali povratnu loptu obrana je lako odbila.

1 '

Počela je utakmica u Varaždinu.

Ostalo je desetak minuta do početka utakmice protiv Varaždina. Na stadionu Varteksa očekujemo i 300-tinjak navijača Rijeke.

Stadion NK Varteks za Rijeku je često bio mjesto sreće budući da su tamo, pred ispunjenim tribinama, osvojena dva Hrvatska kupa, 2006. godine pod vodstvom Dragana Skočića i 2017. godine pod vodstvom Matjaža Keka.

Kada je riječ o aktualnoj momčadi Varaždina jedini igrač s riječkim pečatom je Igor Postonjski, veznjak Varaždina koji je bio kapetan juniora Rijeke koji su osvojili naslov 2014. godine, dok je trener Nikola Šafarić godinu dana nosio dres Rijeke.

Rijeka i varaždinski nogomet jake poveznice imaju i kroz brojne nogometaše koji su igrali u oba dresa, uostalom, jedan od najznačajnijih golova u klupskoj povijesti, onaj protiv Stuttgarta, postigao je Goran Mujanović koji je odgojen u varaždinskoj školi nogometa. Značajan trag u Rijeci, uz osvojene trofeje, stavili su i Leon Benko, Josip Brezovec, Roberto Punčec, Nikola Pokrivač…

Zanimljivo, najbolji strijelac za jednu momčad u međusobnim utakmicama Rijeke i Varaždina je branič Nino Galović koji je dva puta bio strijelac u prvenstvenim utakmicama i još jednom u Kupu. Gledajući golove postignute i za Rijeku i za Varaždin jednak broj golova ima i Jorge Obregon, koji je u međusobnim utakmicama dva puta bio strijelac u varaždinskom dresu, a jednom u onom riječkom.

Rijeka i Varaždin odigrali su do sada 15 prvenstvenih utakmica, još dvije su dodali u Hrvatskom kupu, uz učinak od 12 pobjeda Bijelih, dva remija i tri pobjede Varaždina. Najčešće se radilo o tijesnim utakmicama od kojih je Rijeka tek jednu pobijedila s tri pogotka razlike. Nerijetko su ih s riječke strane odlučivali braniči (čak 11 od 32 pogotka postigli defanzivno orijentirani igrači), a čak sedam puta su završile sa samo jednim pogotkom razlike.

15:48 11.5.

Rijeka i Varaždin igraju svoj 18. međusobni ogled otkad je barokni grad ponovo dobio svog predstavnika u najvišem razredu hrvatskog nogometa. Tek 18. budući da današnji NK Varaždin nije pravni slijednik NK Varteksa (iako određeni kontinuitet postoji) koji je pod vodstvom legendarnog predsjednika Anđelka Herjavca 90-ih godina izrastao u jedan od najorganiziranijih hrvatskih klubova.

Varaždin
1
O. Zelenika
6
I. Nekić
5
L. Ba
28
L. Škaričić
19
M. Vukčević
8
I. Postonjski
14
K. Lusavec
25
A. Boršić
17
D. Mitrovski
11
M. Šego
9
D. Drožđek
Zamjene
22
M. Dabro
24
M. Marina
2
S. Lesjak
7
J. Poldrugač
20
D. Mistrafović
27
T. Gudelj
12
J. Silić
13
L. Vuk
29
N. Domjanić
34
T. Levanić
Trener
N. Šafarić
Rijeka
1
N. Labrović
5
N. Galešić
66
E. Dilaver
32
M. Čabraja
77
D. Veiga
16
D. Petrovič
18
L. Selahi
4
N. Janković
30
B. Bogojević
9
J. Obregón
24
M. Marić
Zamjene
20
M. Pjaca
21
T. Fruk
89
F. Ivanović
12
E. Banda
23
A. Grgić
13
M. Zlomislić
28
I. Smolčić
99
M. Yansane
6
M. Mitrović
87
M. Pašalić
47
D. Pavlović
2
L. Kitin
Trener
Ž. Sopić
Varaždin
Rijeka
Van okvira 4
U okvir 4
U okvir 3
Van okvira 10
41%
Posjed lopte
59%
8
Udarci
13
4
Udarci u okvir
3
3
Korneri
4
11
Prekršaji
10
2
Žuti kartoni
2
0
Crveni kartoni
0
P