Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Zajedno smo Rijeka!

Cijenjeni navijači, Riječanke i Riječani,

U svojoj dugoj povijesti koja seže još od 1906. godine, nogometni klub grada na Rječini jedan je od najznačajnijih sportskih i društvenih subjekata regije s uvijek važnom pozicijom u cijeloj zemlji, te neizostavan dio svih zbivanja. Stogodišnja tradicija kluba za koji navijam od malih nogu i ljubav prema rodnom gradu, bila je prekretnica u odluci da preuzmem odgovornost i obavezu te svoje mogućnosti i znanje iz poslovnog života usmjerim na stvaranje stabilnosti kluba koji će se istaknuti na hrvatskoj i europskoj nogometnoj sceni. Vjerovao sam tada da u tom motivu nisam sam, da Riječani i navijači Rijeke zajedno posjeduju energiju koja se prepoznaje kroz rezultate i stvaranje promjena. I nisam pogriješio.

Krilatica „Zajedno smo Rijeka!“ živi i dokazuje uspjehe. Titule osvajača Kupa Jugoslavije, naslov pobjednika Balkanskog kupa ili čuvena pobjeda protiv Real Madrida neki su od trenutaka koji su ostavili neizbrisiv trag na stranicama klupske povijesti i dali nam obavezu i privilegiju da nastavimo nadograđivati klub na svim razinama kako bismo ga približili europskom nogometu. To je put i vizija kojom smo krenuli, stvaranjem optimalnih uvjeta za razvoj mladih nogometaša u Školi nogometa i napredak igrača prve momčadi izgradnjom modernog kampa na Rujevici koji igračima pruža maksimalne uvjete. Iskorak kojeg smo ostvarili već nakon prve sezone, igranje u skupinama Europske lige, nakon prolaska njemačkog velikana Stuttgarta, bili su nam još veći poticaj da nastavimo putem koji smo zacrtali.

Uslijedila je 2014. godina praćena sjajnim uspjesima, osvajanjem Kupa i Superkupa Hrvatske i novim iskorakom u Europu koja je pod legendarne stijene Kantride dovela neke od najznačajnijih europskih klubova.

I onda smo napokon ostvarili svoje snove i snove svih navijača Rijeke. Povijesna sezona 2016./2017. u kojoj smo svi disali kao jedan na putu do povijesne dvostruke krune i titula naslova prvaka Hrvatske koji je napokon, potpuno zasluženo, stigao u Rijeku. Iduća sezona (2017./2018.) donijela je novi nastup u Europskoj ligi i naša je generacija dočekala svoj Real Madrid! Na Rujevici smo pobijedili veliki Milan na oproštaju od još jedne Europske lige!
U narednim sezonama osvojili još dvije titule pobjednika Kupa Hrvatske, cijeli klub radio je neumorno da u našu vitrinu donesemo što više trofeja na ponos svih nas koji volimo Rijeku. Uslijedila je teška 2020. godina, pandemija koronavirusa ostavila je dubok trag u cijelom svijetu.  Mi smo se spremno prilagodili, svi ljudi u klubu podnijeli su teret krize i na kraju smo svi pokazali još jednom – Zajedno smo Rijeka!

Krilatica „Zajedno smo Rijeka!“ živi i dokazuje uspjehe

Naš trud i rad naplatili smo novim ulaskom u skupine Europske lige, stigli smo do 50. utakmice u europskim natjecanjima u proteklih osam godina. Vratili smo Europsku ligu u Rijeku što je bio uspjeh s nevjerojatnom težinom kada se uzme u obzir sve što smo prošli u 2020. godini. Mogu samo reći da se iskreno nadam i vjerujem da ćemo u idućih osam godina stići do 100. utakmice!

Tu ne namjeravamo stati, naša je misija nastaviti mukorpno raditi svakog dana, biti kao i proteklih godina u vrhu hrvatskog nogometa, kontinuirano nastupati u europskim natjecanjima i biti istinski ponos grada, županije i cijele Hrvatske. Bili smo svjedoci svih godina da se mukotrpan i pošten rad uvijek isplati, a svi naši rezultati i trofeji potvrda su kvalitetnog rada i htijenja sportskog kolektiva, stručnog stožera i svih klupskih službi.

Ne smijemo zaboraviti ni naše vjerne navijače, članove i pretplatnike koji nas prate po cijelom svijetu, a poruke podrške stižu iz svih kutova kugle zemaljske. Ljubav prema svom klubu neraskidiva je veza za svakog navijača, a članstvo jedan od načina na koji se pokazuje privrženost klubu. Hvala Vam na podršci koju nam pružate, ona je glavni temelj zajedničkog uspjeha i mogu Vam obećati da ćemo nastaviti istim putem, s istim žarom.

Krepat, ma ne molat!

Damir Mišković, predsjednik Uprave

 

Osnovni podaci
PUNI NAZIV Hrvatski nogometni klub Rijeka s.d.d.
GODINA OSNUTKA 1906.
USPJESI 1 Prvenstvo Hrvatske
6 Kupova Hrvatske
2 Kupa Jugoslavije
1 Superkup Hrvatske
1 Balkanski Kup
PREDSJEDNIK UPRAVE Damir Mišković
TRENER  Goran Tomić
STADION HNK Rijeka
ADRESA Rujevica 10, 51000 Rijeka
WEB www.nk-rijeka.hr
EMAIL nk-rijeka@ri.t-com.hr
TEL +385 51 563 623
FAX +385 51 261 174
OIB 38726608831

 

Prijava na newsletter