Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Sretna nova godina
02.01.2021.

Dragi navijači i navijačice,

kažu da su pravi navijači oni koji svoj klub bodre i kada gubi, no mi smo se tijekom ove nepredvidive godine uvjerili da pravi navijači stoje uz svoj klub čak i onda kada - on ne igra ili kada igra ispred praznih tribina.

Godina za nama pokazala je da "Rijeka" uvijek može računati na podršku sa svih strana: na "Armadu" izvan mjerama zaštićenog stadiona, na sve članice i članove Kluba HNK Rijeka koji su, unatoč svemu, obnovili svoja članstva, na sve "male" i "velike" ljude koji su stajali i čekali svoj red na kupovinu ulaznice za europske utakmice, bez obzira na slabe šanse da ih zbog Covida - 19 isprate svojim fizičkim prisustvom, a možemo računati i na većinu svojih sponzora i poslovnih partnera koji također čine jedan od vitalnih segmenata kvarnerskog prvoligaša.

U ovoj smo se teškoj, ali izazovnoj 2020. još jednom uvjerili da je uspjeh moguć i kroz "nemoguće" okolnosti te da naši nogometaši i njihov trener Simono Rožman te članovi stručnog stožera itekako zaslužuju biti upamćeni kao generacija koja je kroz "korona sezonu" odradila posao zlata vrijedan jer još jedan Rabuzinov pehar bio je tek uvod za miran prolazak kroz Europsku ligu. U njoj su naši igrači pokazali da i s "manje" mogu dostojanstveno parirati onim momčadima koje za nogometne uspjehe u Europi u startu imaju - mnogo više.

Osim po igri i bezbrojnim testiranjima na Covid - 19, Europu 2020. ćemo pamtiti i po obilasku "pustih" gradova među kojima je na svoj način, zbog poklapanja datuma, posebno istaknut Napulj. Tamo su upravo riječki nogometaši zbog tih "slučajnih nebeskih veza" sudjelovali u prvoj utakmici na cijelome svijetu koja se odigrala u čast i nakon smrti velikog Diega Maradone. I to upravo na jednom od "njegovih" terena. Sav respekt koji su naši dečki nosili u srcu te je večeri na stadionu San Paolo - Diego Maradona bio pretočen u igru koju ćemo, bez obzira na rezultat, pamtiti kao jednu od onih na svoj način velikih: tih su dana "Rijekino" ime s poštovanjem izgovarali i ispisivali svi svjetski sportski i nesportski mediji.

Za kraj stare, osigurali smo i četvrtfinale Hrvatskog kupa, a ponosni smo i na to što su se u baš jednoj od najtežih godina za cijeli svijet i nogomet u njemu, među seniore "Rijeke" odlučno i hrabro počeli probijati i neki novi klinci. Obećavajući mladi nogometaši Škole nogometa HNK Rijeka su zajedno sa svojim voditeljem, svim trenerima, trenericom i članovima stručnog stožera, dosljedno zacrtanoj sportskoj viziji, pokazali da godine rada u tišini sportskog kampa na Rujevici donose golove već i u debitantskim nastupima za "veliku Rijeku".
Za kraj bismo izdvojili i tužno, ali i tolikim recima o "Rijeci" zasluženo i spomena vrijedno imenovanje Press centra našeg kluba imenom jednog i neponovljivog prijatelja - pokojnog Orlanda Rivettija.

Uz najbolje želje povodom predstojećih blagdana, nadamo se novim sretnim i inspirativnim sportskim pričama HNK Rijeka koje će ispisivati svi njezini igrači, treneri, navijačice, navijači te svi ljudi dobre volje u našem gradu, ali i šire.

Sretnu nadolazeću 2021.

želi vam Vaš

HNK Rijeka
Prijava na newsletter